fbpx

IT- BIG DATA

A dinamikus fejlődés

Napjainkban folyamatosan zúdul ránk a tengernyi információ, amelyben ráadásul már-már elviselhetetlenül sok a negatív hír. Ha rendet szeretnénk vágni az információk özönében, akkor ki kell tudnunk szűrni a lényeget,és rátérni a pozitív opciók felé vezető útra. Meg kell tanulnunk jó kérdéseket feltenni, hogy a megtalált válaszok valóban előrelépést jelentsenek. A növekvő mennyiségű információ feldolgozásához és értelmezéséhez IT, matematikai és statisztikai ismeretek szükségesek.

De nem lehet mindenki IT-s. Vagy mégis?

Kutatások szerint a manapság divatos datascientist foglalkozás nem lesz meghatározó a jövőben, hanem az egyes szakmák elvárt tudásanyagát gazdagítják majd a jelenleg e ezek az ismeretek.

Melyek azok a területek, amelyeken már most életbevágó a tájékozódási képesség a nagy adathalmazokban?

  • orvosi diagnosztika, gyógyászat
  • globális felmelegedés lassítása
  • tudományos vizsgálatok
  • mezőgazdaság (termőterület optimális kihasználás, kevesebb növényvédőszer stb.)
  • forgalomoptimalizálás, logisztika

Folytathatnánk a sort a piacfelmérés, felhasználói magatartás, értékesítés témakörrel. Az emberek megfigyelésévez szerzett adatok feldolgozása azonban már kettős helyzetet jelent, hiszen fennáll a személyi adatokkal való visszaélés lehetősége, a megfigyelés és az ellenőrzés alatt tartás veszélye.

Miközben igaz az, hogy a nagy tömegű adatokból olyan következtetéseket tudunk levonni, amelyek másképp rejtve maradnának, a visszaélések lehetősége miatt meg kell tanulnunk megvédeni magunkat és cégünket az adatok tisztességtelen felhasználásától és az adatlopástól.

Az adatok és információk exponenciális növekedése mellett az adatok feldolgozásának költségei csökkennek és kisebb vállalatoknak is elérhetővé válik az adatvagyon kiaknázása. Számos iparágban már a kisebb vállalkozások is alkalmaznak legalább egy szakembert, aki eligazodik a sokak által negyedik tudományos paradigmának tekinthető nagy adatok világában. Képzéseinkkel, előadásainkkal ehhez a fejlődéshez szeretnénk hozzájárulni.
Kiváló előadókkal, tanárokkal színvonalas képzések a jövő szakembereinek.

There are no events

Top
error: Védett tartalom!!