fbpx

2019 okt. 14
Moha Ház, Budapest

Klasszikus álomfejtés

Előadó: Csehák Hajnalka

Időpont: 2019. október 14. hétfő 18:00

Helyszín: MOHA Ház (1143 Budapest, Gizella út 42-44.)

Leírás: 

Az álomfejtés, az álmok kikérdezése mindig foglalkoztatta az embereket. Bölcsek, sámánok, költők és tudósok faggatják évezredek óta az ember tudatalattijának üzenetét. 

Az álmok sokrétűek, az emberek pedig sokféleképpen álmodnak. Az álom az ember magánvagyona, amit méltatlanul elfecsérel, mert nem tudja, hogyan kamatoztassa az álmában kapott információkat.

Az álomfejtés alapja sok-sok tapasztalati élmény.

Sohasem szabad elvenni az álmodótól a saját álomélményének értelmezési jogát. Minden álmodó szakértője a saját álmainak. Mint minden szakértő, az álmodó is elindul valahol a tanulási folyamatban, és elérkezik a mesterfokozathoz. Ebben a folyamatban szeretnék segítséget nyújtani azzal, hogy az álmok kikérdezésének általam megismert, és eredménnyel használt módszerét közkinccsé teszem.

Tudom, hogy ha elég hosszú időt szánunk az álmaink kihordására, ha elég sokat foglalkozunk velük, ha elég alaposan vizsgáljuk őket, akkor mindig nagyon fontos üzenetet hordoznak. Sokkal több megoldást hoznak a megértett álmaink, mint azt sejtenénk.

Álmaink a szimbólumok nyelvén szólnak hozzánk. Információkat hordoznak, de ahhoz, hogy ezeket az információkat megértsük, meg kell tanulnunk az álomnyelvet. Ahogyan a matematikus a matematika nyelvét, az informatikus az informatika nyelvét használja, az álomfejtőnek az álomnyelvet kell értenie és használnia ahhoz, hogy az álom hordozta információ birtokába jusson.

Az előadó bemutatkozása:

Csehák Hajnalka – pszichológus, pedagógus vagyok. Pszichológiai tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen folytattam, emellett képződtem a Csoportanalitikus Kiképző társaságnál. Tanultam gyászfeldolgozást, neurolingvisztikus programozást, hipnózist, a munkámban használok dramatikus elemeket, fókuszolást, vezetett relaxációt, imaginációs technikákat. Az elmúlt öt évben vendégoktatóként veszteségpszichológiát és pályaszocializációt oktattam a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Pszichés értelemben egészséges személyekkel dolgozom, azoknak segítek, akik egy-egy élethelyzetben elakadtak. Munkámban gyakoriak a párkapcsolati problémákkal érkezők, a bántalmazottak, a gyermeknevelésben tanácsot kérők, az önismeretüket fejleszteni kívánók, vagy a munkahelyi burnouttal küzdők. Tréningeket tartok asszertív kommunikáció, önismeret, személyiségfejlesztés, stresszoldás, burnout, konfliktus kezelés témakörökben. Több, mint tíz éve kutatom a gyermekkorban megélt gyász hatását, mely anyag hamarosan publikálásra kerül. A családi vállalkozások generáció váltása, a vállalkozások belső kommunikációjának támogatása is örömmel végzett tevékenységem.

A Lelki Titkaink Mentalhigiénés Stúdió vezetőjeként összetartó kis közösségben dolgozom.

Top
error: Védett tartalom!!