fbpx

Egészség - életmód

Magunkért mi tehetünk a legtöbbet

Napjainkban egyre hangsúlyosabb téma az egészség és életmód köre. Folyamatosan jótanácsokkal áraszt el minket környezetünk. Szinte hetente változik, hogy mit ehetünk, mit nem, milyen vitamint érdemes fogyasztani, milyent nem, mi használ és mi árt. Az utóbbi években leáldozott már a csillaga a szénhidrátoknak, a zsíroknak, a fehérjéknek és a húsoknak is. Kaptunk már különböző ajánlásokat mindenféle étrendekre, majd azok teljes ellentettjére. Egyszóval, kissé kaotikusa ránk zúduló információ-áradat.

Minek hihetünk, és minek nem? Mi a tudományos köntös, és mi a valódi tudomány, amit számos kutatás alátámaszt? Sokan nem vagyunk biológusok, mikrobiológusok vagy orvosok. Így nekünk sokkal több időt, erőfeszítést és energiát igényel, hogy megértsünk egy-egy biokémiai folyamatot, vagy emésztőrendszeri működést. De a mozgalmas hétköznapokban nincs mindig ennyi megértésre szánt kapacitásunk. Így maradnak az étkezési trendek és a könnyen elérhető, de nem feltétlenül megbízható információk. Ezért pedig gyakran bizony borsos árat fizetünk – akár szó szerint, akár egy rosszul sikerült diéta után – magát az óvni kívánt egészségünket

Kicsit talán más a helyzet, ha valamilyen betegséggel küzdünk, és emiatt javasolt az életmód-váltás. Hiszen ekkor orvosok, dietetikusok, tanácsadók sokasága segít megérteni a miérteket. Ez esetben még a „hogyanokra” is gyakran kapunk javaslatot, egy tervet, amit követhetünk. De ekkor is ott motoszkálhat bennünk a kérdés, hogy vajon a legjobb opciót végezzük-e? Vajon van-e olyan diéta, ami ennél is jobban szolgálná az egészségünket? Hogy álljunk neki a keresésnek? Honnan fogjuk tudni, hogy az információ megbízható és nem ártalmas?

Ezt bizony nehéz megítélni, de a MOHA Házban az „Egészség és életmód” c. programunkkal célunk, hogy segítsünk mindebben! Így sorozatunkban olyan képzett szakembereket hívunk meg, akik klinikai bizonyítékok nyomán mutatják be módszerüket. Hiteles információk birtokában mindenki eldöntheti, mennyire szimpatizál az ajánlással, mennyire tudná beépíteni saját életmódjába, hogy neki valóban erre van-e szüksége?  Ami pedig a legjobb, hogy nem kell az online fórumokon a kétes hitelességű válaszokra várni, ugyanis az előadások végeztével szakemberünk kérdéseiket azonnal, személyre szabottan megfeleli.

There are no events

Top
error: Védett tartalom!!