fbpx

Álom - vízió - valóság

Ha végtelen számú párhuzamos univerzum van, akkor az egyikben muszáj, hogy az álmok jelképezzék a valóságot. Ahol ahelyett, hogy felkelünk élni a monoton mindennapok mulandó örömét és bánatát, inkább felkelünk és álmodunk valamit. Furcsa egy valóság lehet az, ahol bármi megtörténhet, ahol időben és térben tökéletesen szabadok lehetünk, ahol nem köt minket gúzsba az élet földre húzó kötele. De még furcsább egy valóság lehet az, ahol nem szabadít minket az ébrenlét rémálmoktól mentő fénye, ahol a lidérc maga a való, s nincs menekvés, csak az álom.

Univerzum - álom - vízió - valóság

Ki-ki melyik univerzum lakója lenne szívesebben, döntse el maga! De vajon szükség van-e ahhoz végtelen számú párhuzamos világra, hogy meg tudjuk tapasztalni az álmok, víziók és a valóság különösen egymásra utalt viszonyát?Vajon nincs-e minden megélt percünkben egy kis szösszenetnyi álom, és nincs-e minden álmunkba elrejtve a valóság egy parányi szikrája?

Álmaink, látomásaink mindig üzennek nekünk. Van, hogy ez az üzenet nehezen megfejthető, zavaros; van, hogy számunkra lényegtelen; van, hogy egyéb emlékezeti-lelki folyamatink mellékterméke – de annyi bizonyos, hogy mindig valamilyen jelentést hordoz. Az pedig rajtunk áll, hogy mit kezdünk ezzel a jelentéssel. Feledni hagyjuk, elfojtjuk vagy kibogozzuk.

Akárhogy is döntsünk, fontos, hogy az egy megfontolt döntés legyen. Ezt pedig mély önismerettel érhetjük el, hiszen ezáltal tudjuk mérlegelni (tudatosan vagy tudat alatt) egy-egy álom személyes fontosságát. Ez segít nekünk kioldani a gondosan gabalyodott csomókat.

A Meraki2019-2020-as Álom-vízió-valóság című programsorozatával egy utazásra invitálja vendégeit. Egy olyan izgalmas önismereti túrára, mely énünk, álmaink, vízióink és nem utolsó sorban – valóságunk legrejtettebb zugaiba kalauzol el bennünket. Így repítve magunkat a személyiségfejlődés rögös, de annál érdekesebb és jutalmazóbb útjára.

  • Mit hordoznak álmaink a klasszikus freudi álomfejtés és PolczAlaine tanai nyomán?
  • Hogy segítenek minket álmaink a legsötétebb és legfényesebb oldalunk összeegyeztetésében Jung szerint?
  • Mit mond az idegtudomány az álmokról, azok szerepéről?
  • Milyen hatással van magzati életünk és a születésünk élménye a személyiségünkre?
  • Hogy állunk a véggel – ki tudjuk-e bontakoztatni a bennünk rejlő potenciált?
  • Hogy segítették az álmok és víziók a legizgalmasabb művészeket – például Lewis Carollt?
  • Lehete-e gyógyító egy vízió – hogy segíthetnek minket a módosult tudatállapotok a mindennapi stresszkezelésben?
  • Mi az igazság és mi a valóság – hogy torzítjuk akaratlanul is saját kedvünkre a világot?
  • S végül: megegyezik-e amit érzünk, amit mondunk és amit mutatunk?

Tarts velünk sorozatunk valamennyi állomásán, légy részese ennek a nem mindennapi utazásnak! Előadásink segítségével egy olyan hamisíthatatlan tudásra tehetsz szert önmagad és világ működéséről, mely tökéletes alapja lehet későbbi önismereti munkádnak, így jelentve egyfajta első lépcsőfokot belső harmóniád felé. Mindezt pedig a program végeztével egy oklevéllel is tanúsítani fogjuk neked.

Magunk és mások megismeréséhez gyakran az álmokon keresztül érdemes indulni. Tegyünk hát mi is így, és kezdjük útunkat október 14-én a MOHA Házban, Csehák Hajnalka álomfejtésről szóló előadásán!

Horváth Patrícia
Meraki

Top
error: Védett tartalom!!