TÉL, HÓ ÉS ÜZLETFEJLESZÉS 


Miért az álmatag hónapok hozhatják az üzleti ötleteket?


• Ha nincs kedved társaságba menni a hidegben, ne töltsd az időt kanapén heveréssel. Szánj egy kis időt az álmodozásra, és gondolkodj arról milyen típusú az az élet, amit szeretnél, mint cég tulajdonos.  A pénzért csinálod vagy ez inkább életstílus?

• Körül vagy véve ötletekkel. A téli esték ragyogó alkalmat teremtenek arra, hogy átnézd a trendeket, a fejlesztésre szoruló szolgáltatásokat és a demográfiai adatokat. Egy séta a helyi bevásárlóközpontban, belvárosi sétálóutcán vagy étteremben számtalan információval szolgálhat arról, hogy milyen ajándékok menők, milyen típusú üzletek virágoznak, milyen könyvek vonzzák a vásárlókat és melyik marketing taktika tűnik hasznosnak.  Nyitott szemmel figyelj az embercsoportokra! Hogyan élnek a családos emberek, hogyan a szinglik? A megfigyelt információmorzsák segíteni fognak kiszúrni a piaci réseket, amelyek betöltésére fejleszthetsz, terméket vagy szolgáltatást.

• Vedd számba az emberek ötleteit, véleményét! Alakítsd úgy a baráti beszélgetéseket, hogy megtudd az ismerősök véleményét elgondolásaidról.

 

 

Az év kezdete a tervezés időszaka. Ha saját céged van, vagy vállalkozásban gondolkodsz, a visszavonulós szürke napok, a téli síelős szabadság lehet az ideális idő arra is, hogy új üzleti ötleteket szerezz.


Hogyan válhatnak sikeressé a vállalkozások?


 
Persze hiába választjuk és teszteljük nagy körültekintéssel az ötleteket, ha belevágunk a megvalósításba, biztos, hogy megállás nélkül tervezni, javítani, változtatni kell az elgondoláson. A vállalkozók nem ismerik az unalmat. Van aki, a körülmények változása miatt tér le a megszokott útról és keres más utat az életben maradáshoz. Sokan, mikor az elkerülhetetlen hibák miatt kudarcba fullad a vállalkozásuk, más területen próbálkoznak. 


A sikeres cégek feladnak jó pár elképzelést, szokást és változnak


• Míg kialakul üzleti nevük és sajátos működési modelljük.

• A stabilitás kialakulásakor, az új utak keresése megáll – vagy lelassul. Ez a lassulás megengedi a tulajdonosoknak, hogy kialakítsák a megtalált modellre az üzleti adminisztrációt, eljárásokat és keressenek még több vevőt, jobb megoldásokat, közreműködőket, folyamatosan fejlesztve az üzletet.

• A mi tapasztalatunk valamennyi megismert, kedves (több mint száz) növekvő vállalkozással az, hogy a változás helyes folyamat. Nagyjából a vállalkozások fele az évek alatt az induló modelltől eltérő modellre tér át.

Mi bátorítjuk az ügyfeleinket, hogy vegyék észre a lehetőségeket és alkalmazzák az üzleti újításokat és élvezzék a tapasztalást!